Bøger / skønlitteratur / noveller

Puls : noveller


Beskrivelse


14 noveller der kredser om mennesker i midtvejskrise, vanskelige parhold, ægteskaber og alt det usagte. Man møder bl.a. fraskilte mænd på jagt efter bekræftigelse og vennepar som kan snakke om alt og især politik og sex, men netop ikke om kærligheden.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 16. apr. 2014

Til læsere af Julian Barnes forfatterskab og desuden til læsere af moderne europæisk novellekunst. Kan endvidere formidles til læsere af Raymond Carver og Alice Munros noveller.

Engelske Julian Barnes har efterhånden et stort og alsidigt forfatterskab bag sig med både romaner, essays og noveller. Nærværende nye bog ligger således også i fin forlængelse af den oftest kritikerroste produktion, hvad angår stilisme og temaer. Bogens 14 noveller i Puls kredser om emner, man tidligere har stødt på som bl.a. mennesker i midtvejskrise, vanskelige parhold, ægteskaber og alt det usagte, hvilket man også møder i novellesamlingen Citronbordet fra 2006. Puls er inddelt i to dele hvoraf anden halvdel i mere historiske rammer især kredser om det sanselige. I første halvdel møder man bl.a. fraskilte mænd på jagt efter bekræftigelse og vennepar som kan snakke om alt og især politik og sex, men netop ikke om kærligheden. Novellerne, som indeholder litterære vink til både John Updike og Raymond Carver, er sprogligt set både enkle og raffinerede og med meget karakteristisk engelsk humor.

For samme målgruppe findes novelle-forfattere som Raymond Carver, John Updike, Richard Ford og desuden Hanif Kureishis Midnat hele dagen, 2001.

Fremragende noveller hvor stilisme og temaer hænger elegant sammen. Historierne giver indsigt, og man føler sig desuden underholdt.


litteratursiden.dk

d. 9. maj 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 9. maj 2014

Gennem 14 noveller behandler engelske Julian Barnes parforholdet med og uden kærlighed, ensomheden, sorgen og altings forandring med sin særegne fornemmelse for vor menneskelige eksistens. Tilværelse...


Jyllands-posten

d. 1. maj 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. maj 2014


Berlingske tidende

d. 3. maj 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 3. maj 2014


Weekendavisen

d. 9. maj 2014

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 9. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 10. maj 2014

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 10. maj 2014