Bøger / skønlitteratur / digte

Pulsens koordinater : digte


Beskrivelse


Digte om en ung kvinde med hjertekvaler, der søger sin egen stemme i Københavns gader.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 26. jan. 2016

Fortælling på lyrisk form om en ung kvinde, der mister og siden finder sig selv. Omhandler problematikker som fx ensomhed og forelskelse, der har relevans for bl.a. unge mennesker.

En ung kvinde bevæger sig rundt i Københavns gader. Hun er ensom og har hjertekvaler ovenpå tabet af sin kvindelige kæreste, og søger nu at finde sig selv og sin egen stemme i Københavns gader. Således opstår der et koordinatsystem mellem kvindens indre stemning og byens ydre rum. Der er tale om en lyrisk fortælling i du-form.

Fin, hjerteskærende og hudløs digtsamling, der adresserer mange emner, som særligt unge vil kunne genkende. Der er en del sproglige klichéer, som dog opvejes af den hudløse, naivistiske tone.

"Pulsens Koordinater" bygger videre på Nanna Lundgaard Arbøls debut, Under CassiopeiaMin mor siger, der handlede om to kvinders kærlighed. Kan også læses sammen med fx Stine Pilgaards Min mor siger"Pulsens Koordinater" bygger videre på Nanna Lundgaard Arbøls debut, Under Cassiopeia, der handlede om to kvinders kærlighed. Kan også læses sammen med fx Stine Pilgaards .