Bøger / faglitteratur / samtaler

Pundik & Krasnik - og resten af verden


Beskrivelse


af Allan Sørensen (f. 1972).

Tidligere chefredaktør på Politiken, Herbert Pundik (f. 1927), og korrespondent for Weekendavisen, Martin Krasnik (f. 1971), diskuterer bl.a. holocaust, religion, Israels fortrædeligheder og fortræffeligheder, krig, fred og verdenspolitik - og de dilemmaer, der følger med at vokse op i et religiøst mindretal mellem dansk kultur og jødiske leveregler.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 14. sep. 2012

To ildsjæle sætter sig sammen og diskuterer Israel og Mellemøstpolitik, og det er der kommet en meget spændende og provokerende bog ud af. Den henvender sig til alle, der ønsker at blive klogere og blive udfordret.

Den 85-årige journalist og forfatter Herbert Pundik og den unge korrespondent og studievært Martin Krasnik har sat hinanden stævne i bogen og fortæller med Allan Sørensen som kommentator om deres liv og holdninger til Israel-spørgsmålet. De diskuterer holocaust, religion, Israel, krig, fred, verdenspolitik og det at være jøde. De seneste begivenheder med Det arabiske forår og opstande i Egypten og landene omkring er med og bliver kommenteret. Som læser bliver man underholdt og undervist og får også en fint og følsomt indblik i de to parters barndom, ungdom og tildels drømme. Bogen har et veloplagt sprog og kan læses af forholdsvis uindviede og er krydret med fotos fra parternes liv.

Herbert Pundik har medvirket i samtalebogen Kameldriveren og vikingen med hjerneforsker Peter Lund Madsen, hvor fokus er på moral, mod og meningen med det hele. Begge forfattere har udgivet bøger med Mellemøsten som emne, fx Arabisk rejse og De retfærdige. I denne træder Pundik og Krasniks personlighed tydeligt frem og gør, at emnet måske bliver mere vedkommende.

En klog og skarp samtalebog mellem to eksperter, der brænder for at gøre Mellemøst-konflikten mere forståelig.


Berlingske tidende

d. 2. okt. 2012

af

af

Mads Kastrup

d. 2. okt. 2012


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2012

af

af

Mikkel Andersson

d. 28. sep. 2012


Kristeligt dagblad

d. 27. sep. 2012

af

af

Samuel Rachlin

d. 27. sep. 2012


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2012

af

af

Samuel Rachlin

d. 3. nov. 2012


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Jakob Levinsen

d. 5. okt. 2012