Bøger / faglitteratur

Pyramidegåder & tempelmysterier


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen er henvendt til den voksende gruppe mennesker med interesse for esoteriske spørgsmål. Der er tale om åndsvidenskab på et forholdsvis avanceret niveau, men bogen vil i kraft af sit emne formentlig nyde en vis efterspørgsel, idet den også vil kunne anvendes som forberedelse til en spirituel Egypten-rejse.

De 2 forfattere kalder sig åndsvidenskabsforskere og har sammen studeret, rejst og boet i Egypten, hvor de har udforsket de egyptiske oldtidsminder ud fra en esoterisk vinkel. De bruger i nogen grad kræfter på den stående diskussion mellem natur- og åndsvidenskab. Bogen som sådan kan betragtes som en udfordring til naturvidenskaben. Bl.a. drages naturvidenskabens teorier om bygningen af pyramiderne stærkt i tvivl. Åndsvidenskaben handler derimod ikke om beviser, men erkendelse. Fremhæves skal bogens meget smukke og righoldige illustrationsmateriale gengivet i flot teknisk kvalitet.

Pyramiderne og andre oldegyptiske værker har lejlighedsvis været genstand for skriverier i den mystiske afdeling. Denne fremstilling er den mest omfattende, seriøse og velunderbyggede, jeg endnu har set.

En flot og gennemarbejdet bog, der med udgangspunkt i de egyptiske oldtidsminder, symbolik og mytologi trækker åndsvidenskabelige linjer tilbage til Atlantis og frem til nutiden. Tankegodset, den formidler, er ret avanceret, men blødt op af det usædvanligt flotte illustrationsmateriale. I kontrast hertil et noget mindre appellerende omslag. Den vil blive fulgt op af et bind 2.


Nyt aspekt

Årg. 40, nr. 3 (2008)

af

af

Derek R. Seagrief

Årg. 40, nr. 3 (2008)Informationer og udgaver