Bøger / faglitteratur til børn

Pythagoras' firkant : matematik for talfreaks


Beskrivelse


Opdagelsesrejse i matematikkens verden; bl.a om Pythagoras, Tetraederets hemmeligheder, femkantens trekanter, geometriske æg og matematikken bag pokergevinster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. apr. 2009

Oplagt til dem som allerede er matematisk interesserede, men bør også formidles til de mange af os, der måske har glemt, at matematikken også er sjov, finurlig og ikke mindst tankevækkende. Ikke talfreaks kan også læse med og forundres.

En arkitekt skriver om matematikkens magi. Han fortæller bl.a., at han ikke er matematiker, men at han allerede som skoledreng blev bidt af matematikkens forunderlighed. Tidligere bøger er bl.a.: Forstyr ikke mine cirkler : matematik for talfreaks, Den gyldne femkant : matematik for talfreaks og Matematik : lystlæsning for talfreaks. Og netop det entusiastiske personlige engagement er styrken også i denne nye bog. Uanset, talfreak eller ej, så smitter forundringens glæde, om end mine noget knirkende matetematiske hjernehvirvler hurtigt er i overgear, hvis ikke overload. Jeg forstår bestemt ikke alt, men jeg får lyst til at gøre forsøget og udfordre mig selv matematisk. Og udfordringer hedder fx Pythagoras' firkant, Tetraederets hemmeligheder eller hvad med at forsøge sig med geometrisk at "trylle" en flaskeform om til et kvadrat?.

Forfatteren udfylder med sine relativt tilgængelige bøger et hul på hylden med matematikbøger.

Her er meget matematisk tankegods og hjernespind, og selvfølgelig er det for forståelsen godt med lidt matematisk sans, logik og viden, men forundres kan vi da alle.