Bøger / faglitteratur til børn

Pythagoras : en prins af verden


Beskrivelse


Om den græske filosof Pythagoras' (ca. 580 f.Kr.-ca. 500 f.Kr.) liv fra barndommen og ungdommen på Samos, og hans lange ophold i Egypten, Babylonien og Grækenland, inden han efter 34 år vender hjem til Samos, hvor han startede en skole.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 1. apr. 2015

En beretning om den græske filosof Pythagoras' liv og virke, skrevet til unge fra 13 til 16 år og også egnet til voksne.

Forfatteren har skrevet bogen til sine yngre brødre i forbindelse med deres nonfirmation. Den fortæller om filosoffen Pythagoras' liv fra barndommen og ungdommen på Samos, og hans lange ophold i Egypten, Babylonien og Grækenland, inden han efter 34 år vender hjem til Samos. Her starter han en skole, hvor han kan bringe al sin indhentede visdom og erfaring videre til øens ungdom. Indtil da har han brugt hele sit liv på at observere, diskutere og filosofere. Han har meget tidligt løst matematiske gåder og opdaget universets opbygning, men der skal gå 1.800 år før teorien om det heliocentriske system bliver anerkendt. Han byggede musikinstrumenter og lage grunden til moderne musikteori etc. Bogen slutter med litteraturliste og ordforklaringer, og der er en fyldig indholdsfortegnelse i starten.

Bogen er let at læse. Den giver en fin beskrivelse af Pythagoras' livsværk og er fuld af interessante og spændende oplysninger om livet i antikken. Dog kan de første 25 sider være lidt drøje at komme igennem.

Der er ikke tilsvarende bøger at sammenligne med. Det skulle da lige være Jostein Gaarders store filosofiroman Sofies verdenDen hemmelige klub eller Anker Tiedemanns lille bog Den hemmelige klub, der handler om Pythagoras' matematiske teorierDer er ikke tilsvarende bøger at sammenligne med. Det skulle da lige være Jostein Gaarders store filosofiroman Sofies verden eller Anker Tiedemanns lille bog , der handler om Pythagoras' matematiske teorier.