Bøger / skønlitteratur / roman

Pythias anvisninger


Beskrivelse


Krimi. Politikommissær Jeanette Kihlberg er endelig med hjælp fra psykologen Sofia Zetterlund ved at få hul på den traumatiske sag om mordene på en række indvandrerdrenge.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2012

af

af

Per Månson

d. 27. aug. 2012

For læsere af begavede nordiske krimier, der har læst trilogiens første to bind.

Bibliotekaren og skulptøren, der bl.a. kender hinanden fra et elektropunkband, afslutter nu trilogien Victoria Bergmans svaghed om mordene på en række indvandrerdrenge i Sverige. Politikommissær Jeanette Kihlberg og psykologen Sofia Zetterlund får efterhånden hul på sagen, der blandt andet involverer en sekt af pædofile og har rødder tilbage i historien og også ripper op i hovedpersonernes fortid. Det er fremragende skrevet med ualmindeligt nuancerede persontegninger, men som bind to Sorgens ild fra 2011 giver den ingen mening uden næsten umiddelbart inden at have læst første bind Kragepigen, da vi kasten direkte ud i historien kun hjulpet af en personliste forrest.

Som de to tidligere lektører må jeg også sige, at det her er for Stieg Larsson-læsere, der vil få en større litterær oplevelse med makkerparret Eriksson og Sundquist.

En fremragende krimitrilogi, der bør læses i sammenhæng for at få fuldt udbytte.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2012

af

af

Merete Trap

d. 17. sep. 2012

Det hører til sjældenheder, at jeg græder over en krimi, men denne gang måtte jeg bukke under. Eriksson og Sundquist manifesterer sig med denne bog som noget af det ypperste inden for svensk krimi. Kr...


Jyllands-posten

d. 28. aug. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. aug. 2012


Politiken

d. 22. sep. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. sep. 2012