Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Quidditch gennem tiderne


Beskrivelse


Lærebog fra Hogwarts Bibliotek af quidditch-eksperten Kennilworthy Whisp, der fortæller om det magiske quidditch-spil i Harry Potter-serien, spillets historie, udvikling og regler med afsnit om de flyvende racerkoste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 1. okt. 2015

To små bøger der hører til og er en del af Harry Potters univers. For fans og ivrige læsere af "Harry Potter-bøgerne". Især for 11-13-årige.

"Quidditch gennem tiderne" er en bog fra Hogwarts bibliotek, der optræder i "Harry Potter og de vises sten". Bogen fortæller om udviklingen af det magiske spil med de flyvende koste. Der fortælles om den tidligste historie til i dag. Bogen har afsnit om banerne i quidittich og de forandringer der er sket i spillet, om quidditch i magiske skoler i Storbritannien, Irland og om udbredelsen til hele verden. Der afsluttes med et afsnit om Quidditch spillet i dag. Newt Scamanders bog "Fantastiske skabninger og hvor de findes" er Harry Potters eksemplar af lærebogen, der også bruges på Hogwarts. Den hører til i alle troldmandshjem, og fortæller om alle de magiske væsner fra dyndfolk til trolde, og de kan slås op alfabetisk.

Det er to specialiteter i forhold til Harry Potter bøgerne, og de vil interessere de fans af serien, som bare må vide lidt mere end der står i bøgerne.

Det er to "rekvisitter" i Harry Potter universet der her endelig udgives. De er fra 2001, hvor de blev udgivet på engelsk, og var varslet udgivelse på dansk dengang. Det blev dog forsinket på grund af en navnestrid med det amerikanske selskab, der ejer rettighederne, om navne, som fx Rita Rivejern. En tredje "rekvisit" fra serien udkom på dansk i 2008; Barden Beedles eventyr.