Bøger / faglitteratur til børn / quizbøger

Quiz - 3000 spørgsmål og svar


Beskrivelse


3000 spørgsmål og svar i flere forskellige sværhedsgrader og inden for mange forskellige emner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. juni 2008

Især spørgelystne, legende og nysgerrige voksne med fx hang til ostespørgsmål og Besserwisser-spil - samt nogle unge med samme lyster - vil have fornøjelse af denne kavalkade svære og lidt lettere spørgsmål (og heldigvis med tilhørende svar).

I hvert kapitel er der 50 spørgsmål , og de er blandede helt uden sammenhæng mellem emner og sværhedsgrad, så det betyder ikke noget, om man springer rundt under læsningen/brugen af bogen. Det er 3000 spørgsmål med tilhørende svarsider bagest i bogen - og kun de første afsnit har alfabetisk tema, da emnet eller den centrale del af spørgsmål i afsnittene begynder med samme bogstav. Tegneserieillustration indleder hvert kapitel.

Bogen er ikke fornyende i forhold til genren, men lægger sig tæt op ad de øvrige quizbøger, som Lars Thomas efterhånden har samlet en hel af med spørgsmål til flere aldre samt om alle mulige og umulige emner. Denne nye bog minder i opbygning om mange af de øvrige, men sværhedsgraden er her lidt højere, så børn vil have meget svært ved at svare.

En regnvejrsdag i sommerhus eller på camping - alene eller (helst) sammen med legelystne fæller er det en oplagt bog for den rette målgruppe. Især til at bruge for sjov eller som udfordring i en kappestrid, men man bliver da også klogere mht. konkret punktviden på mange områder. Mulighederne for at lave flere nye tilsvarende bøger er uudtømmelige, men er behovet også? Det vil vise sig.