Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Qurér


Beskrivelse


Fantasy. Da Septimus Heap beslutter at lede efter Nicko i tid og rum, aner han ikke, hvor mange vanskeligheder onde kræfter lægger ham i vejen.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. okt. 2009

Bog fire i serien om den syvende søn af en syvende søn: troldmandslærlingen Septimus Heap og hele det brogede persongalleri, som befolker en fantasyroman for børn mellem 9 og 14 år. En bog med meget lækker finish i indbinding og papirkvalitet.

Som de øvige bind består bogen af 49 kapitler plus et efterskrift om de enkelte personer. Nye læsere kan ikke starte her, alt for meget forudsættes kendt. I dette bind leder Septimus og hans venner efter Nicko og Snorri, som er forsvundet i en tidslomme. Men onde og magiske kræfter gør, hvad de kan for at lægge ham hindringer i vejen, og ved list bliver han sendt afsted som Qurer, noget som ingen andre er vendt tilbage fra. Men efter en lang rejse befolket med utallige sløjfer og bipersoner af meget fantasifuld karakter, havner han i det magiske hus, hvor alle tider mødes, og slutningen bliver lykkelig, selv om jeg faktisk ikke helt kan afgøre om serien slutter med dette bind. Bogen er meget velskrevet på en varm, kærlig og humoristisk måde, men den er også meget lang og snørklet fortalt. Den er rigtigt dejligt illustreret med fine pennetegninger.

Så stram og spændende som Harry Potter er den ikke, den er mere i familie med Artemis Fowl og Hebie Brennans fe-serie.

Bogen er fuld af miljø, stemning og pusserløjligheder og meget hyggelig og sød at læse. Men den er så lang og indviklet, at jeg tror rigtigt mange børn går lidt død i handlingen.