Bøger / faglitteratur til børn

Rådyret og de andre danske hjorte


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. maj 2013

Letlæst fagbog om rådyret og 3 andre danske hjorte. Bogen har lix 17 og kan både lystlæses og anvendes til faglige forløb med børn fra 10 år.

Der udgives meget få bøger for børn om danske hjorte. Det er derfor rart med en udgivelse om emnet. Denne bog indgår i serien Let faglig og har overvejende fokus på rådyret men omhandler også dådyr, sika og krondyr. De enkelte dyr præsenteres via faktabokse, grundtekst, forklarende illustrationer og flotte fotografier. Forfatteren er også manden bag mange af fotografierne, og hans begejstring og interesse for dyrene kan gennem hele bogen spores i både tekst og illustrationer. Fotografierne får god plads i bogen og understøtter teksten fint. Nogle kapitler fortæller om jagt og indeholder billeder, som nogle børn ikke vil bryde sig om. Realistiske og flotte billeder, men døden bliver pludselig meget nærværende. Alt i alt er det en flot fagbog, som desværre indeholder enkelte småfejl.

Bogen kan læses sammen med Rådyret og dets lam, 2003 i serien Læs dansk fakta.

Flot, læsebearbejdet fagbog for børn. Bogen indeholder mange flotte fotografier og forfatterens begejstring for naturen kan hele tiden spores i både tekst og illustrationer.