Bøger / faglitteratur

Rabalder i børnefamilien


Beskrivelse


Guide til konflikthåndtering i familien med udgangspunkt i metoden "low arousal", der er måde at forholde sig til konflikter og relationer. Med udgangspunkt i konkrete eksempler fra hverdagens små og store konflikter med børn gennemgås grundprincipperne i metoden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 19. apr. 2016

Guide til konflikthåndtering i familien, både når bølgerne går højt, men især inden de når at bygge sig op. Forældrene skal begynde med sig selv og tage ansvaret for konfliktløsningen. Kan bruges af alle, ikke kun forældre til "rabalderbørn".

Med udgangspunkt i konkrete eksempler fra hverdagens små og store konflikter med børn gennemgår forfatterne i korte afsnit deres grundprincipper. Hvert kapitel indledes med et udsagn eller en påstand, fx "Børn der kan opføre sig ordentligt, gør det", "Følelser smitter" og "Det er ikke retfærdigt at behandle alle ens". I bogens anden del kommer forfatterne endnu tættere på løsningen af de situationer, der ofte efterlader både børn og forældre magtesløse og kede af det. Også her ved hjælp af eksempler. Tilgangen kaldes low arousal og fordrer af forældrene ro, ansvar og forståelse af gevinsten ved at samarbejde med i stedet for at bestemme over barnet. Sidst i bogen findes studiemateriale med forslag til diskussion forældre imellem.

En moderne forældrebog om ikke at irettesætte og opdrage, men guide og samarbejde med børn, når konflikten rammer. Bogen er gennemsyret af en sund og kærlig respekt for børn og giver os forældre et lige så kærligt og tiltrængt spark i retning af at tage det fulde ansvar i relationen til vores børn. Forfatterne udfordrer forældrenes traditionelle autoritet og viser dygtigt, hvordan den gode, sunde og langtidsholdbare indbyrdes respekt opbygges.

Bogen fortsætter i og udvider sporet fra Erik Sigsgaards Skældud.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 54, nr. 1 (2017)

af

af

Birgit Marott

Årg. 54, nr. 1 (2017)