Bøger / faglitteratur til børn

Racerbiler


Beskrivelse


Om de forskellige biler, man kører racerløb i - lige fra Champ Cars og Formel 1 til dragstere og de vogne, der har sat fartrekorder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2003

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 29. aug. 2003

I den underholdningsprægede forlagsserie udkommer nu Racerbiler og Superbåde. Hvor Superbåde virker rodet og tilfældig i sit indhold, er der noget mere logik og struktur i Racerbiler. Det kan skyldes at der simpelt hen ikke er den samme struktur på bådverdenen, og at denne verden virker noget fjernere på almindelige mennesker. Bøgerne er opbygget med temaopslag om maskintyper, nærstudie af en udvalgt type, sikkerhed og rekorder. Der afsluttes med dataliste, litteraturliste, ordforklaringer samt stikordsregister. Layoutet er leksivisuelt med hovedvægten på illustrationer med tilhørende tekstrammer. En kort brødtekst indleder hvert opslag. Bøgerne henvender sig til de teknikinteresserede drenge i 6 til 10 års alderen, men sprogligt ligger niveauet langt over primær-målgruppens læseformåen. Der vil sandsynligvis blive tale om fascinations- og bladrelæsning. Når teksten fra omkring 13 års alderen kan læses vil indholdet nok være for overfladisk.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Larsen

2007

Så er der en ny bog om racerbiler i serien Avanceret teknik. På 11 opslag beskriver den forskellige biler til racerløb. Der er Formel 1-biler og de endnu hurtigere Champ cars. Dragsters, rallybiler, og jet- og turbinedrevne biler, der når op på over 1.200 km/t. I sædvanlig opbygning med en dobbeltside, der præsenterer en eller to biler i skarpe billeder og en faktamættet tekst, som beskriver særlige finesser eller tekniske detaljer. Faktabokse giver oplysninger om motorstørrelser, -kraft og topfart, og indrammede billedtekster giver flere detaljer. Fakta og tal, en grundig ordliste, litteraturliste og annoteret webliste samt et stikordsregister afslutter bogen. Den korte tekst indeholder en del tekniske udtryk, men med lidt hjælp fra ordlisten er teksten nem at læse for den interesserede læser. Bogen bringer ikke meget nyt om emnet, men supplerer med facts og billeder bl.a. Mark Morris: Racerbiler (2005/26). Målgruppen er de 11-12-årige.