Bøger / faglitteratur til børn

Racervogne


Beskrivelse


Kig nærmere på nogle af de hurtigste racervogne i verden - lige fra Formel 1-vognene og Le Mans-prototyperne til Top Fuel-dragsterne og rally cross-vognene. Lær, hvordan disse utroligt hurtige fartmaskiner er bygget, og opdag de særlige ting, der gør dem til sådan en hårrejsende oplevelse at køre i.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 2. juli 2015

I fagbogsserien "Barske biler" er her en bog med flotte billeder og tekniske fakta om 10 nyere racervogne i forskellige løbsklasser. For racerbilfans på 10-13 år.

I de første opslag fortælles om, hvad der kendetegner en racervogn og historien kort om racervogne. Derefter præsenteres 10 nyere bilmodeller fra forskellige løbsklasser. Der er fx Mercedes Benz F1W05 Hybrid fra 2014, som er en formel 1-racer, der både har benzin- og elektromotor, og der er Chevrolet SS fra Nascar løbsklassen. Der er også et opslag med Top-Fuel-dragstere og en rally-cross bil. Fra en af de helt nye løbsklasser, Formel E, er der Spark Renault SRT 01E, som udelukkende er eldrevet. I en faktaboks fortælles, at bilen har et rat med små trykplader, så føreren ikke skal slippe rattet. Der er også et opslag om Le Man-løbet. Der er et stort billede af hver bil, og 2 mindre med tekniske detaljer. Litteraturliste med 2 hjemmesideadresser og 5 bøger, samt ordliste bagerst i bogen.

Det er en aktuel bog om emnet. Den vil interessere mange, sikkert også nogle unge og voksne, for det er en indbydende bladre- og oplevelsesbog, som man får lyst til at kigge i, hvis man interesserer sig for racerbiler.

Der findes også fra 2006 RacerbilerFormel 1 og fra 2010 Formel 1, som går lidt mere i dybden med den prestigefyldte bilklasseDer findes også fra 2006 Racerbiler og fra 2010 , som går lidt mere i dybden med den prestigefyldte bilklasse.Informationer og udgaver