Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Racisme


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Jesper Holtoug

d. 16. jan. 2017

Racisme kan forekomme på mange forskellige måder. Der findes voldsom og hadefuld racisme, men også "den lille racisme", som sniger sig ind i hverdagen. Læs og bliv klogere - især for dig mellem 12 og 15 år.

En fagbog i Gyldendals serie: "De store fagbøger", der behandler et både vigtigt og aktuelt emne, nemlig racisme. Bogen er opbygget af 6 hovedafsnit med flere underpunkter. Både racismens historie og racismens moderne former bliver beskrevet - både danske og udenlandske forhold. Bogen kommer både med definitioner, forklaringer og udsagn, som man selv kan tænke videre over. Vanskelige ord og begreber forklares undervejs i små bokse.

Fagbogen her kommer virkelig vidt omkring, og selvom emnet bestemt både er følsomt og kompliceret, så forklares de mange eksempler på både den store og den lille racisme tydeligt og levende. At bogens tilgang til stoffet grundlæggende er anti-racistisk og næppe inviterer til modsigelse bør lige nævnes.

Der findes en hel del godt, fagligt materiale for aldersgruppen, både på nettet og i papirform. Bogen her bringer ikke markant nyt stof på banen, men den er mere overskuelig og klart lettere at læse end gode bøger som RacismeRacisme af Cath Senker og debatbogen Der findes en hel del godt, fagligt materiale for aldersgruppen, både på nettet og i papirform. Bogen her bringer ikke markant nyt stof på banen, men den er mere overskuelig og klart lettere at læse end gode bøger som af Cath Senker og debatbogen .