Bøger / faglitteratur til børn

Racisme


Beskrivelse


Let fagbog om racisme med forklaring på hvad det er og med mange forskellige varianter af racisme rundt i hele verden. Til nysgerrige drenge og piger fra 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2021

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 12. jan. 2021

Let fagbog om racisme med forklaring på hvad det er og med mange forskellige varianter af racisme rundt i hele verden. Til nysgerrige drenge og piger fra 9 år.

Bogen indledes med en definition af racisme, og derpå følger forskellig information om racisme, både i nutid og fortid og rundt i hele verden. Først om racisme i Danmark - mest mod muslimer og jøder, derpå afsnit om racismeparagraffen. Der fortælles om dansk slaveri fra Vestafrika til De vestindiske øer og om fordomme mod grønlændere og romaer. Så om racisme og slaveri i USA, med historien om Rosa Parks og bevægelsen "Black Lives Matter". Til sidst om Apartheid i Sydafrika, folkedrab i Rwanda samt jødehad i Nazityskland - om Hitler og 2. verdenskrig. I starten forklares at der er enkelte ord i bogen, som kan virke stødende, men at det ikke er forfatterens ønske. Bogen afsluttes med en guide fra DR Ultra med tre gode råd til børn om, hvordan man bekæmper racisme, et afsnit med "Læs mere" på faktalink.dk og ultranyt samt stikordsregister. Teksten suppleres af faktabokse, billeder og links til: Se mere - læs mere. Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 29 og er i serien "Fakta 4. Dig og din verden".

Virkelig grundig bog om et relevant emne og med gode billeder. Den er oplagt til emnearbejde og skoleopgaver, men også en god bog til at snakke ud fra med nysgerrige børn.

Mere om emnet i RacismeKampen mod racisme og Kampen mod racisme, men denne bog er lettereMere om emnet i Racisme og , men denne bog er lettere.