Bøger / faglitteratur

Racisme : har vi lært af historien?


Beskrivelse


Indføring i begrebet racisme, hvor det stammer fra og hvad det har foranlediget. Sætter fokus på nogle af de værste hændelser, hvor racisme har været argument for grusomme handlinger. Hvorfor skete disse hændelser og hvad var den racistiske årsag bag?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 15. maj 2018

En interessant indføring i begrebet racisme, hvor det stammer fra og hvad det har foranlediget. For opgaveskrivende fra gymnasialt niveau og andre med historisk interesse i racismebegrebet.

De to forfattere Steen Christensen og Rebecca Skaarup-Hille stiller skarpt på spørgsmålet om, hvad vi har lært af historien, ved at sætte fokus på nogle af de værste hændelser, hvor racisme har været argument for grusomme handlinger. Folkemordet i Rwanda, holocaust og apartheid er eksempler der bliver fremhævet i bogen. Hvorfor skete disse hændelser og hvad var den racistiske årsag bag? Bogen giver også en indføring i begrebet racisme, hvordan det opstod og hvilke former for racisme, der har gjort sig gældende i forskellige perioder i historien. Til slut sætter forfatterne fokus på, hvordan begrebet racisme bliver brugt i dag og hvordan det især er på de sociale medier, at folk ytrer sig meget åbenmundet, fordi de er "gemt" bag en skærm.

En overskuelig og let tilgængelig bog om et spændende emne. Spændende, fordi racisme dukker op de mest uventede steder og kan få ganske almindelig mennesker til at udføre grusomme handlinger mod medmennesker.

Racisme - i historisk perspektiv giver også en historisk gennemgang af racismens historie.