Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Radiosignalet : spændingsroman


Beskrivelse


25-årige Peter dræber en mand, og stikker til søs for at undgå straffen. Et radiosignal bringer ham til en ø i Det Indiske Ocean, der rummer tyske bunkers fra krigens tid og en overlevende SS-korporal, der stræber Peter efter livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 16. dec. 2016

Peter tager et andet menneskes liv og flygter fra sin straf. Han tager ud at sejle, og det bringer ham til en mystisk ø, hvor nazistiske bunkers skjuler en uhyggelig overlevende fra krigens tid. Fra 14-15 år.

25-årige Peter står til søs på flugt fra et værtshusslagsmål med dødelig udgang. Vi er i 1958. Skibet, han er om bord på, opfanger et mystisk tysksproget nødsignal, som viser sig at stamme fra en gådefuld ø i Det Indiske Ocean. Flere søfolk går i land for at undersøge øen nærmere, men alle undtagen Peter kommer af dage. Øen viser sig at huse et tysk bunkeranlæg fra krigens tid, og Peter er nu alene med bunkerens sidste beboer - en utilregnelig tysk SS-korporal, som stræber Peter efter livet.

Bogen er skrevet i en "hårdkogt", lidt gammeldags stil. Teksten virker sine steder lidt højstemt og rummer en hel del sproglige fejl. Der er mange eksempler, her et par: Hovedpersonen "søler sine penge op" i stedet for at solde dem op, og hans liv "forløb sig i fred" i stedet for at forløbe i fred. Historien er elementært spændende - især beskrivelsen af begivenhederne i den uhyggelige bunker.

Bogen ligner ikke andre ungdomsbøger, jeg kender. På omslaget står der "spænding for unge", men bogens personer er alle voksne, og indholdet og stilen kan minde om den, man finder hos voksenforfattere som Wilbur Smith og Clive Cussler.