Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ræv på lur


Beskrivelse


De to mus, Fy og Bi, er på tur på Møn om natten. Bi vil vise Fy en fæl ræv. Da de finder ræven, går Fy løs på den med en kæp. Mon Fy og Bi møder flere ræve?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 9. jan. 2019

De to mus, Fy og Bi, er på tur en nat på Møn. De ser en ræv, og Fy går løs på den med en kæp. Så ser de en ræv mere, og hvad skal de nu gøre? Kan læses, hvis man er 6-7 år.

Teksten er sat op i to-tre sætninger på hver side, og der er illustrationer i farver på hvert opslag. Bogen er i serien "ABC-lydret". Serien er delt ind i fire niveauer A, B, C, D. Dette er niveau B, hvor alle ord er på højst tre bogstaver. Der er gratis opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Teksten i bogen er lidt forvirrende nogle steder. Det fx uklart hvem, der siger hvad. Det kan desuden være forvirrende for begynderlæsere, at en mus hedder "Bi". Selve indholdet med, at de to mus opsøger en sovende ræv og går løs på den med en kæp, vil nok forekomme mange lidt underligt og politisk ukorrekt. Humoren i slutningen af bogen, hvor Fy slår en "fæl fis" og skræmmer ræven væk, er fin. Det er en kunst at skrive en god og sjov tekst med lydrette ord på kun tre bogstaver, og her lykkes det ikke helt med tekst og indhold.

En anden let læst bog om ræve er fx Mulle og ræven. Den handler om muldvarpen Mulle, som hjælper ræven med at fange en høne.