Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rævenes gud


Beskrivelse


Fantasy. Hvis troldmanden får held til at åbne Dæmonporten, slipper alt det onde ud i verden. Det må for alt i verden forhindres. Mon Fem, Kókoro og Morgengry får held til at stoppe ham?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 9. dec. 2014

Fantasy. Troldmanden Trodsig vil slippe dæmonerne løs. Fem, Kókoro og Morgengry vil prøve at stoppe ham, før det er for sent. For 9-13-årige. Lix 23.

Hele serien hedder "Den gyldne skål". Den består af to dele á hver 4 titler. Denne bog er nr. 2 i anden del, der hedder "Dæmonporten". Drengen Fem, aben Kókoro og pigen Morgengry fra skypaladset i himlen er på vej til Dæmonporten. De vil forhindre, at Trodsig åbner porten, så det onde slippes løs. De overnatter i en landsby, hvor de kommer med til et bryllup, som bliver angrebet af troldmandens hæslinger, som skal stjæle den magiske ild, der aldrig går ud, og som er i landsbyen. Senere kommer rævene, som får held til at stjæle ilden. Vennerne kommer ud for mange farer og kampe på liv og død og med magi i. Bl.a. slås de med Eddergrøn, som vil besejre Trodsig og tage hans plads. Der er mange flotte illustrationer.

Denne bog er ligeså spændende som de foregående fem i serien. Det er bedst at læse bøgerne i rækkefølge.

Serierne "Katla & Knøs" og "Elverdronningens børn" er i samme genre, læsemæssig sværhedsgrad og layout, der ligner "Den gyldne skål".