Bøger / skønlitteratur / roman

Ragnhild Hestehov


Beskrivelse


I brydningstiden mellem vikingetid og middelalder mister Ragnhild sin mand Jeronimo. Sammen med fostermoderen Gerd rejser hun fra Roskilde mod Frankrig for at finde Jeronimos familie og et sikkert opholdssted til sig selv og sin lille søn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 12. feb. 2018

Læsere, der synes om historiske romaner med stærke kvinder i centrum, og har læst de første bøger i serien om Ragnhild, kan her følge den unge vikingekvinde på hendes videre færd.

Denne roman er tredje del af serien, der indledes med Ragnhilds saga. Ragnhild mister sin mand Jeronimo og sammen med fostermoderen Gerd og sønnen Sigurd drager hun ud for at finde Jeronimos familie i Frankrig. Undervejs møder de mange udfordringer, og selv da de når frem, bliver det ikke let for Ragnhild at sikre sig selv og sønnen en plads og en fremtid blandt de fremmede slægtninge. Ud over denne serie har Lone Mikkelsen også skrevet en del andre historiske romaner bl.a. to i serien "Slægten".

Historisk realistisk roman om en stærk kvinde i brydningstiden mellem vikingetid og middelalder. Person- og miljøbeskrivelserne står centralt i romanen og sproget understøtter tidsbilledet fint. Dette gør romanen til en lidt anderledes historisk roman, hvor det kulørte drama vægtes lavere. Bøgerne bør læses i rækkefølge.

Også Preben Mørkbaks Erik den Røde. 1. bog og Susanne Clod Pedersens Arnulf handler om vikingetiden, rejser og udvikling. Serien om Ragnhild adskiller sig ved at rette sig mere mod et kvindeligt publikum og ved et større fokus på kvindeliv og hverdagslivets udfordringer end på togter, krig og eventyrErik den Røde. 1. bog : Skibet og sværdetArnulfOgså Preben Mørkbaks Erik den Røde. 1. bog og Susanne Clod Pedersens handler om vikingetiden, rejser og udvikling. Serien om Ragnhild adskiller sig ved at rette sig mere mod et kvindeligt publikum og ved et større fokus på kvindeliv og hverdagslivets udfordringer end på togter, krig og eventyr.


Kristeligt dagblad

d. 7. apr. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 7. apr. 2018


Weekendavisen

d. 16. mar. 2018

af

af

Ulrik Langen

d. 16. mar. 2018