Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rahns onde plan


Beskrivelse


Fantasy. Roar og Nobel skal hjælpe den gode troldmand Ango med at samle sølvstøv til at holde liv i den magiske cirkel, der beskytter drome-folket. De havner på den forkerte side af cirklen, tages til fange og sidder nu spærret inde i Rahns fangekælder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 2. maj 2014

En lille fantasy-serie om alfer, trolddom og det godes kamp mod ondskaben fortalt i et helt enkelt sprog og tilpas ufarligt i handlingen til at begynderlæsere i indskolingsalderen - primært de 6-8 årige - sagtens selv kan give sig i kast med historierne.

De små historier udspiller sig omkring en landsby i Dromeland, hvor et alfe-lignende folk lever bag en magisk, beskyttende ring, som holder ondskaben borte. Ondskaben er personificeret ved troldmanden Rahn og hans sorte ravnehjælpere. I små, afsluttede historier følger man forskellige drome-børn, der - i forskellige kombinationer - havner udenfor den magiske ring i Betulaskolen og overfaldes af de sorte ravne. Herefter må den gode troldmand, Ango sammen med børnene klare ærterne og hæve forbandelserne. Der er ikke brugt megen plads på uddybning af personbeskrivelserne og det er alene den enkle, ydre handling, der driver historierne fremad. Sproget er ordknapt og enkelt og de ledsagende stregtegninger på kulørte baggrunde letter forståelsen, men tilføjer ikke nye lag eller særlig atmosfære - dertil er figurerne for flade og udtrykkene for ensartede.

Kan minde om lette fantasy-serier som Bødkers: Tusmørkekongen og Gotthardts: Elverfolkets skæbne. Den her anmeldte er dog en hel del lettere.

Enkle fortællinger om det godes kamp mod det onde, som udspiller sig i et let genkendeligt fantasyunivers. Udmærket, uforpligtende underholdning, der dog hverken sprogligt eller indholdsmæssigt sætter tydelige eller varige spor.