Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rakkerhulen i Chiva


Beskrivelse


Det endelige opgør med Sorte Hånds broderskab nærmer sig, men når Cam og Jules det? Og er Sax frisk nok til at tage med dem? Og hvordan kan det være, at Sorte Hånds Broderskab når frem til Rakkerhulen før Cam og Jules?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 6. aug. 2013

Bogen henvender sig til yndere af den fortræffelige kombination af magi, spænding og action og er for både piger og drenge. Bogen er femte og afsluttende bind af serien Magiens stjerne. Bogen kræver at tidligere bind er læst. Den udmærkede, kulørte og tegneserieagtige forside signalerer meget præcist indhold og målgruppe.

De to søskende Cam og Jules er på jagt efter den femte og sidste tak fra "Magiens stjerne", der befinder sig i Rakkerhulen i Chiva. Men den kriminelle organisation "Sorte Hånd" er i hælene på dem, og et voldsomt opgør venter forude. Historien ender dog godt i et klimaks af dramatik og slagsmål. Stjernen bliver samlet, og forbandelsen bliver brudt. Handlingen afvikles i et hektisk og fortættet tempo. Her er ikke tid til at kede sig - kun til at blive underholdt. De gode illustrationer matcher teksten fint og indgår i en flydende sammenhæng, der gør læsningen behagelig. Billedsiden veksler mellem flotte totalformater og indzoomninger, hvilket giver historien et levende tegneserieagtigt flow.

Læserne af denne bog vil også nyde fantasy-serien Taynikma af Jan Kjær og Martin Mann. Til samme målgruppe kan også anbefales Deltora-serierne af Emily Rodda. Disse serier omfatter også unge menneskers søgen efter magiske genstande, der skal samles.

Det er en spændende og livligt fortalt bog, som på udmærket vis kombinerer tekst og illustrationer. Tilsammen udgør de fem bind en medrivende, underholdende og let læst serie, der nok skal få mange læsere.