Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Ramadan eller ramasjang


Beskrivelse


Jonas og Malik går i samme klasse og er bedste venner. Da Jonas skal holde fødselsdag, vil Malik gerne med. Men det vil Maliks far ikke have. Især ikke fordi festen er samme dag, som ramadanen begynder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. nov. 2015

Jonas og Malik går i samme klasse og er bedste venner. Derfor vil Malik også meget gerne med til Jonas fødselsdagsfest. Men det må han ikke for sin far. Især ikke fordi festen er samme dag, som ramadanen begynder. Letlæst bog for børn mellem 7 og 9 år.

I serien "Grøn Dingo" kommer her en bog på lix 16. Vi følger de to venner Jonas og Malik og deres kamp for, at Malik kan komme med til Jonas fødselsdagsfest. Malik er muslim, og det passer derfor ikke hans far, at Malik skal til fødselsdagsfest den første dag i ramadanen. Men Malik vil så gerne med til festen. Og alle kneb gælder.

Det er en både sød, sjov og spændende historie om kammeratskab mellem børn fra forskellige kulturer. Flot fortalt og med masser af handling.

Vil man læse andre bøger om mødet mellem to forskellige kulturer, kan man læse videre i Faruk og pige-bandenSami får besøg eller den lidt lettere Sami får besøgVil man læse andre bøger om mødet mellem to forskellige kulturer, kan man læse videre i Faruk og pige-banden eller den lidt lettere .