Bøger / faglitteratur

Ramadan guiden : et indblik i de spirituelle, fysiske og mentale aspekter


Beskrivelse


En informativ bog om muslimernes hellige måned, Ramadan. Henvender sig til muslimer, men kan også læses af andre interesserede som vil kende til Ramadan-universet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 20. apr. 2021

En informativ bog om muslimernes hellige måned, Ramadan. Henvender sig til muslimer, men kan også læses af andre interesserede som vil kende til Ramadan-universet.

Forfatter Faisal Attazgharti skriver om muslimernes hellige måned, Ramadan. I bogen gives et indblik i de spirituelle, mentale og fysiske aspekter af måneden, hvor millioner af muslimer verden over faster fra daggry til solnedgang. Med referencer til Koranen og profeten Muhammads overleveringer og sædvane, skildres fastens univers samt spirituelle betydning for muslimer. Med overskrifter som "Ramadan er hele kroppens faste", "Ramadan og sundhed", "Ramadan og det muslimske hjem" m.fl. skriver Attazgharti, at man med fasten trænes i selvkontrol, selvbeherskelse og opnår et tættere og stærkere bånd til Gud. "Den muslimske faste er ikke en ny skik, som profeten Muhammad (fvmh) indførte, men derimod en fortsættelse af den praksis, som tidligere profeter som Abraham, Noah, Moses og Jesus (fred være med dem) praktiserede." Sidst i bogen finder man FAQ-liste med de gængse spørgsmål om Ramadan og ordforklaring med arabiske ord oversat til dansk.

En grundig og informativ Ramadanguide, som der ikke findes mange af på dansk. I medierne debatteres den muslimske faste jævnligt og der er mangel på viden om fasten. Det råder denne bog bod på, for såvel formidlingsmæssigt som sprogligt er guiden lettilgængelig og oplysende.

En anden titel om Ramadan månedens betydning for krop og sjæl er Ramadanen.