Bøger / faglitteratur til børn

Ramadan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 13. maj 2019

Læs om ramadan - den niende måned i islams kalender, om Koranen, de fem søjler og den hellige by Mekka. Faglig læsning fra slut 2. klasse.

Bogen fortæller om ramadanen og islam. Den er inddelt i små kapitler, der alle fylder et opslag. Man læser om religionen islam, om Koranen og om de fem søjler - en række pligter man skal overholde. Der er opslag om bøn og om Kabaen i Mekka. Der er afsnit om fasten under ramadanen og om den efterfølgende eidfest. Bogen indeholder stikordsregister og henviser til andre titler om ramadan. Bogen hører til forlagets serie "Jeg læser - Dig og din verden", og har lix 17.

Bogen består af brødtekst, faktabokse markeret med gul baggrundsfarve og mange understøttende fotos. De fremstår med enkle symboler, der viser religionen islam og ramadanen. Teksten er opbygget af mange helsætninger, der alle er mættet med informationer. Der findes opgaver til bogen på hjemmesiden.

RamadanRamadan i serien "Faktisk" har lix 15. Teksten er i den bog sat mere læsevenligt og overskueligt på opslagene. De to bøger har næsten enslydende indhold, flere fotos er identiske, og de har samme motiver på omslag. er endnu lettere at læse - lix 11 for alle fra 1. klasse i serien "Faktisk" har lix 15. Teksten er i den bog sat mere læsevenligt og overskueligt på opslagene. De to bøger har næsten enslydende indhold, flere fotos er identiske, og de har samme motiver på omslag. er endnu lettere at læse - lix 11 for alle fra 1. klasse.