Bøger / faglitteratur til børn

Ramadan


Beskrivelse


Om ramadan, religionen islams hellige måned, hvor man ikke må spise noget hele dagen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 14. mar. 2018

Få svar på, hvorfor ramadanen ikke ligger på et fast tidspunkt hvert år og mange andre ting i denne fagbog i serien "Faktisk!". For 7-9-årige.

Bogen indleder med at give svar på, hvad ramadan er, hvornår den holdes, og hvorfor muslimer holder ramadan. Herefter berettes der om emner som Koranen, De fem søjler, Mekka, bøn m.v.. Hvert kapitel strækker sig over et opslag med tekst på venstre side og foto på højre side. Der er ordforklaringer på siderne til udvalgte ord. Linjerne er korte, og skriften er sat med store typer. Teksten har en sværhedsgrad på lix 15.

God fagbog for begynderlæsere, der har fået gang i læsningen. Trods de relativt korte kapitler kommer bogen godt omkring emnet og giver dermed læseren mulighed for oplevelsen af at læse sig til viden. Bogen har - som de øvrige i serien "Faktisk!" - udstyret i orden. Der er indholdsfortegnelse, ordforklaringer, stikordsregister og litteraturhenvisninger.

Vi holder ramadanLille EidIslam er en anden, noget lettere fagbog om samme emne. Der er også mulighed for at opleve ramadan og Eid-fest gennem et søskendepar i billedbogen Lille Eid, men ellers er der ikke mange bøger kun om ramadan. I Islam, der også er udgivet i serien "Faktisk!", kan man læse mere bredt om muslimernes troVi holder ramadan er en anden, noget lettere fagbog om samme emne. Der er også mulighed for at opleve ramadan og Eid-fest gennem et søskendepar i billedbogen , men ellers er der ikke mange bøger kun om ramadan. I Islam, der også er udgivet i serien "Faktisk!", kan man læse mere bredt om muslimernes troVi holder ramadan er en anden, noget lettere fagbog om samme emne. Der er også mulighed for at opleve ramadan og Eid-fest gennem et søskendepar i billedbogen Lille Eid, men ellers er der ikke mange bøger kun om ramadan. I , der også er udgivet i serien "Faktisk!", kan man læse mere bredt om muslimernes tro.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. feb. 2019

De her to bøger kan du blive klogere af. Den ene handler om rumstationen ISS, som svæver rundt om jorden 400 kilometer væk. Den anden bog fortæller om religionen islam, og om deres hellige måned, hvor de man ikke må spise noget hele dagen. Især for jer mellem 6 og 8 år.

To nye fagbøger i serien "Første Fakta" - en serie, der behandler emner som sport, teknik, dyr og historie for begynderlæsere. Hvert opslag i de to bøger har en kort tekst på den ene side og et stort billede på den anden. "Ramadan" fortæller om muslimernes fastemåned, lidt om historien og lidt om fastens afslutning. "Rumstation" handler om ISS, som er den 110 meter lange rumstation, der kredser om jorden. Det var ISS, som danskeren Andreas Mogensen besøgte i 2015.

To rigtigt udmærkede fagbøger, for de børn, som lige har knækket læsekoden og nu magter sammenhængende tekster. Både ord og begreber kan være komplicerede, men de meget korte tekster og de fine illustrationer gør, at selv så svære emner alligevel glider ned. Og dette er faktisk lidt af en fagbogs-bedrift.

Hvis du vil læse mere om islam og ramadan, så skulle du prøve: Den første bog om islamIslamRumfart eller Islam, som er noget længere og lidt sværere. Hvis du vil vide mere om rummet, skulle du kigge efter Rumfart, som er fra samme serie, som de to bøger, der her er anmeldtHvis du vil læse mere om islam og ramadan, så skulle du prøve: Den første bog om islam eller , som er noget længere og lidt sværere. Hvis du vil vide mere om rummet, skulle du kigge efter Rumfart, som er fra samme serie, som de to bøger, der her er anmeldtHvis du vil læse mere om islam og ramadan, så skulle du prøve: Den første bog om islam eller Islam, som er noget længere og lidt sværere. Hvis du vil vide mere om rummet, skulle du kigge efter , som er fra samme serie, som de to bøger, der her er anmeldt.