Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rambo får briller


Beskrivelse


Bo kalder sig Rambo. Han ser mange forskellige ting. De ser noget anderledes ud, da han får briller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Karsten Boll

d. 15. juni 2017

I serien "Lyn" er der tre bøger: "Tao Tissemyre" handler om, hvordan Tao bliver venner med bøllen Ivan. "Rambo får briller" fortæller om, hvordan Bos verden ændrer sig, da han får briller.I "Emil ser en elefant" tror mor ikke på, at Emil har set en elefant i haven. Alle tre bøger er for 6-8 år (0.-2. kl.).

Alle tre bøger handler om, at tingene kan være anderledes, end man umiddelbart regner med. I "Tao Tissemyre" undgår Tao at få klø, da han opdager bøllen Ivans svaghed. I "Emil ser en elefant" har mor ingen forståelse for, at Emil faktisk har set en elefant i haven. At Bos verden ser anderledes ud, før han får briller, bliver meget tydeligt til sidst i "Rambo får briller". Alle 3 bøger har illustrationer af Kenneth Hegelund, som også kendes fra Kaptajn krudt. Hvert opslag har mellem 2 og 10 linjer. Teksten er lix 6 og lettal 11 for bøgerne om Tao og Bo, mens bogen om Emil er lix 8 og lettal 9. I alle tre bøger er der mange gentagelserKaptajn Krudt.

Kenneth Hegelunds lidt overdrevne personer passer fint til tekstens indhold. Det er tre sjove bøger med en overraskende slutning.

Ib får et kys - uf!Farfar & ÅseBent Bandit, Farfar & Åse og Bent Bandit er eksempler på mange af de sjove bøger, der er for samme aldersgruppeIb får et kys - uf!, og Bent Bandit er eksempler på mange af de sjove bøger, der er for samme aldersgruppeIb får et kys - uf!, Farfar & Åse og er eksempler på mange af de sjove bøger, der er for samme aldersgruppe.