Bøger / faglitteratur / kogebøger

Ramen : japanske nudler og småretter


Beskrivelse


Opskrifter på den japanske spise ramen som i udgangspunktet består af nudler, fond og toppings. Derudover også opskrifter på en række andre japanske nudel- og småretter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 20. jan. 2017

"Ramen" er en kogebog med over 70 opskrifter med fokus på hjemmelavede fonduer og forskellige slags nudler. Den henvender sig til dem, der gerne vil lave asiatisk mad, og som måske kender lidt til det i forvejen.

Ramen er en japansk spise, hvor man får serveret en skål nudler i en varm og velsmagende fond, toppet med fx æg, svinekød eller andet. I denne kogebog præsenteres vi for forskellige måder at tilberede og servere ramen på. Her er lidt om redskaber og råvarer, et kapitel med grundbestanddele og herefter et grundigt kapitel med ramenopskrifter. Til sidst er der to kapitler med andre japanske nudler og småretter. Ingredienserne kan fås hos velassorterede supermarkeder og i asiatiske butikker. Bogen er illustreret med billeder af retterne samt billeder fra japanske gadekøkkener og lignende. Bagest er der et alfabetisk register.

Bogen er indbydende og med flotte fotos. Den er ikke umiddelbart for nybegyndere; opskrifterne er lange og ikke alle ingredienser lige velkendte for os i norden. Det er opskrifter, der kræver lidt andre redskaber, end de fleste danskere lige har i skuffer og skabe. Opskrifterne kan ved første øjekast virke lidt indviklede, men grundtingene går ofte igen.

Det er den første grundige bog om ramen på dansk. Der findes andre opskrifter på nudel-retter i andre asiatiske kogebøger, som fx ThaitapasKondos japanske køkken og Kondos japanske køkkenDet er den første grundige bog om ramen på dansk. Der findes andre opskrifter på nudel-retter i andre asiatiske kogebøger, som fx Thaitapas og .


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2017

af

af

Søren Frank

d. 10. dec. 2017