Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rap-halløj


Beskrivelse


Johan vil meget gerne være med i Maths og Willys rapgruppe, og han går meget langt for at få sin drøm opfyldt. Han lyver om, at han har en fætter i et kendt rap-band, og det får drengene ud i en farlig situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2020

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 27. apr. 2020

To bøger i en ny serie med titlen "Rød støj". Den ene hedder "Rap-halløj" og den anden "Tøse-halløj". Læs dem og følg Johan, som gerne vil rappe med Math og Willy, og som gerne vil score Rose, men som nogle gange kommer til at lyve lidt, for at opnå det, han gerne vil. For 9-10-årige.

I "Rap-halløj" hører vi om Johan, som meget gerne vil være med i Maths og Willys rapgruppe, men de vil ikke have flere med. Johan udtænker en plan og bilder dem ind, at han kender forsangeren i en kendt rapgruppe, og at han kan skaffe dem ind i deres studie. Johan får dem rodet ud i flere farlige situationer, og alt går ikke lige, som han havde regnet med. I "Tøse-halløj" hører vi om Johan, Willy og Math, som møder tre piger på gaden, og de går med hjem til den ene, Rose, som er alene hjemme. Johan vil gerne imponere pigerne, og kommer igen til at lyve lidt om, at han er forsanger i deres band, og at de skal spille på et af de store spillesteder. Det skaber splid i gruppen, og pludselig kommer Roses forældre hjem, og drengene må flygte ud af vinduet. Bøgerne er delt ind i kapitler med hver sin overskrift, og teksten er sat op i afsnit. Der er illustrationer i farver på en del af opslagene.

To rigtig gode og spændende bøger med relevante emner for de fleste børn. Der er gode, troværdige dialoger, og manga-agtige illustrationer, som er motiverende for læsningen.

En anden letlæst bog bog om venskab er fx Drengeballade.