Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Rapunzel - to på flugt


Beskrivelse


Billedbog. Rapunzel lever skjult fra verden i et højt tårn midt i skoven, indtil dagen før hendes 18 års fødseldag, hvor tyven Flynn Rider på sin flugt kommer forbi tårnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 5. nov. 2015

Billedbogsudgaver af Disneys populære og nyere animationsfilm, der egner sig til højtlæsning og gennembladring og vil henrykke de 4-8-årige filmfans.

I "Frost" kommer Elsa ved et uheld til at fryse landet til is med sine magiske evner. Det er op til søsteren Anna at overtale Elsa til at komme hjem og redde landet og deres venskab. I "Flyvemaskiner 2 - redningsauktionen" har Dusty fået problemer med gearkassen. Han er nu en del af Propellerslevs Redningskorps, men da en kraftig skovbrand skal slukkes er Dusty i tvivl om hvorvidt motoren kan holde. I det nyklassiske eventyr "Rapunzel - to på flugt" lever Rapunzel en ensom tilværelse i toppen af tårnet, indespærret og skjult af Mor Gothel - lige indtil tyven Flynn ved et tilfælde kommer forbi. De tre bøger er gengivelser af deres filmiske ophav og illustrationerne still-billeder fra filmene.

Som det ofte er tilfældet med denne type bøger, der er skabt over animationsfilm, bliver teksten en smule refererende og historien summarisk fortalt. For de, der har set filmene, vil det dog ikke have den store betydning og bøgerne vil vække genklang - ikke mindst de flotte og dynamiske farveillustrationer, som vi kender fra filmene, vil vække gensynsglæde.

Der er udgivet ganske mange af disse bogadaptationer af klassiske Disneyfilm, fx JunglebogenAskepot (Vores bedste klassikere) og Askepot (Vores bedste klassikere)Der er udgivet ganske mange af disse bogadaptationer af klassiske Disneyfilm, fx Junglebogen (Vores bedste klassikere) og (Vores bedste klassikere).Informationer og udgaver