Bøger / skønlitteratur / roman

Raseri


Beskrivelse


Hvordan kan man elske nogen, så de virkelig kan mærke det? Hun vil så gerne være sød overfor børnene, men magter det ikke. En fortælling om en vred, afmægtig mor, hvis frustrationer går psykisk og fysisk ud over børnene.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 16. okt. 2019

En barsk læseoplevelse om et tabuiseret emne: den uperfekte, vrede moderfigur, hvis afmagt går ud over børnene. Romanen appellerer til kvindelige læsere og især mødre i alle aldre, men læsere af ny norsk litteratur kan også være med.

Hvordan kan man elske nogen, så de virkelig kan mærke det? Hvis bare hun kunne beherske sig og være sød ved børnene i dag, tænker hun. Den kvindelige hovedperson har en pige fra et tidligere forhold og tvillingedrenge med sin nuværende kæreste. Gennem en række korte nedslag i kvindens tanker og hverdag tegner der sig et rystende portræt af en mor, som er i underskud og oplever et stort identitets- og kontroltab i moderrollen. Hendes afmagt overfor alle de behov, familien og omgivelserne forventer hun skal opfylde, resulterer i psykiske og fysiske overgreb mod børnene. Norske Monica Isakstuens første roman på dansk, Vær god ved dyrene, vandt den norske Bragepris i 2016.

En velskrevet, barsk mavepuster af en roman om et tabuiseret emne: "den uperfekte mor" og vold mod børn. Romanen garanterer ikke nogen lykkelig slutning.

De senere år er der kommet flere gode romaner, som gør op med den glorificerede moderrolle, bl.a. Maja Lucas' MorLast og Agnes Lidbecks Last om samfundets og kvinders forventninger til moderskabetDe senere år er der kommet flere gode romaner, som gør op med den glorificerede moderrolle, bl.a. Maja Lucas' Mor og Agnes Lidbecks om samfundets og kvinders forventninger til moderskabet.


litteratursiden.dk

d. 13. mar. 2020

af

af

Marianne Träff

d. 13. mar. 2020

Nybagte tvillingemødre frarådes at købe et håndværkertilbud, det ender med skilsmisse eller kronisk raseri ifølge Isakstuens lidt skuffende roman om at være mor, menneske og husejer. Den norske forfat...


Kristeligt dagblad

d. 22. nov. 2019

af

af

Mai Misfeldt

d. 22. nov. 2019


Politiken

d. 7. dec. 2019

af

af

Mikkel Thulstrup Nielsen

d. 7. dec. 2019


Weekendavisen

d. 6. dec. 2019

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 6. dec. 2019