Bøger / faglitteratur / diætkogebøger

Rask af mad : med kogebog, gode madråd og fokus på alt det, du kan spise


Beskrivelse


Kogebog med gluten- og mælkefrie opskrifter, som alle er lavet af nærende råvarer, uden tilsætningsstoffer, raffinerede fødevarer, hvidt sukker, færdigmelsblandinger, hvedestivelse osv., efterfølger madråd og information om diæter, allergi og intolerance.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lis Pedersen

2007

Bogen kan bruges af mennesker, der har en af de mange sygdomme (allergi, asperges, OCD og mange flere), hvor kosten kan være årsagen.

Begge forfattere blev ernæringsterapeuter, fordi deres børn havde overfølsomhedslidelser. Allergi og intolerance har mange symptomer, som er listet op i bogen, ligeledes allergifremkaldende næringsstoffer og fødevarer. Eliminationsdiæt, rotationsdiæt og oligo-antigen diæt (udelukker gluten, mejeriprodukter og natskyggefamilien) præsenteres med både ren tekst og overskuelige skemaer. Et særligt kapitel omhandler morfinpeptid følsomhed, en lidelse der skyldes, at protein ikke omdannes totalt i tarmene. Det er påvist at autisme, aspergers, tourette syndrom, ADHD, DAMP, OCD skyldes peptid følsomhed. Derefter en række kostplaner som tallerkenmodeller (fordeling af fødevaregrupper) alt efter hvilken kur man følger, fulgt af de næringsmidler, man må bruge. Den sidste halvdel er en kogebog, som kan bruges til disse diæter, der er mange gode og velbeskrevne opskrifter, mange med fotos. Sidst er der en gennemgang af tests, litteratur, hjemmesider og register.

Kernesund familie sådan, 2007 har samme budskab, men er ikke så målrettet og detaljeret som denne. Der er ikke bøger, der på samme måde beskriver årsager, kure og de enkelte næringsstoffer så godt. Der er også en enkelt afsnit til terapeuter.

En overskuelig bog om et uoverskueligt emne, som har relevans for rigtig mange mennesker.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 1 (2008)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 154, nr. 1 (2008)