Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rasmus Klump redder julen


Beskrivelse


Rasmus Klump og vennerne spiser pandekager, da Rasmus opdager at der ikke er mere kanel, og at det er aldeles udsolgt alle steder. Rasmus skriver til julemanden, og rejser til Nordpolen på det gode skiv, Mary.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2019

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. okt. 2019

Julekalenderbog med 24 overskuelige kapitler om Rasmus Klump og vennerne, som hjælper julemanden der har fået problemer i gaveværkstedet. For 4-6-årige.

Rasmus Klump og vennerne spiser pandekager derhjemme, men Rasmus kan ikke få kanel på pandekagerne, for der er udsolgt siger fru Klump. Rasmus skriver til julemanden, og ønsker sig kanel til jul. Post har meget travlt, og Rasmus og vennerne lover at sejle til Nordpolen med alle brevene til julemanden på det gode skiv Mary. Da de kommer til Nordpolen og finder julemanden, har han et problem. Alle værkstedsnisserne er blevet syge og ligger i deres senge, fordi de ikke kan få kanel på deres grød. Rasmus og vennerne tage afsted for at opklare sagen. De tager til en sydhavsø for at løse mysteriet og finde kanel, men kan de mon nå det inden jul? Der er et helsides billede til hvert kapitel, som hver især er på 4 sider.

Det er en lystig, hyggelig og rar julekalenderbog med en jovial og klassisk Rasmus Klump, som vi kender ham. Vi møder også skivet Mary og fru Klump samt alle Rasmus Klumps venner, som fx Skæg og Pingo. Billederne følger og illustrerer loyalt historien som er ligefrem og enkel, og dramatikken er ikke større end at det nok er muligt at falde i søvn efter et kapitel.

Der er også Ramajetternes julVitelloBamses julerejse og Vitello , som er for børn fra 5 år, og for de yngste er der Bamses julerejseDer er også Ramajetternes jul og , som er for børn fra 5 år, og for de yngste er der Bamses julerejseDer er også Ramajetternes jul og Vitello , som er for børn fra 5 år, og for de yngste er der .