Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Rasmus Seebach


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. juli 2014

En letlæst fagbog i serien Jeg læser til selvlæsning fra 2. klasse (7 år). Bogen kan indgå i et fagligt læsekursus eller et emne om biografier, men den vil utvivlsomt også blive læst som lystlæsning af hovedpersonens mange fans - både piger og drenge.

Den meget letlæste biografi handler om Rasmus Seebachs baggrund og hans familie - herunder specielt hans far. Desuden fortælles om hans musikudgivelser, koncerter og hans forskellige priser. Som i de øvrige bøger i serien er der kælet meget for layoutet. Den gennemgående farve er violet, og high-lightede ord har gul baggrund. Hvert opslag består af en overskrift og et foto, som relaterer sig til teksten. Desuden er der faktabokse, simple grafer og nogle letforståelige ordforklaringer. QR-koder henviser til musik og indslag med hovedpersonen. Teksten er enkel med korte sætninger, linjer og afsnit. Fagbogen har indholdsfortegnelse, stikordsregister og boghenvisning mm. På seriens hjemmeside er der lærervejledning og opgaver.

Der er ingen tilsvarende bøger for målgruppen om emnet. For lidt ældre børn og unge findes Alt om Rasmus Seebach, 2012, som er noget mere omfangsrig og læseteknisk sværere.

En meget indbydende og letlæst fagbog om en af tidens danske popstjerner, som er populær både blandt piger og drenge. Der vil uden tvivl blive rift om denne bog.