Bøger / skønlitteratur / roman

Rastløse bevægelser


Beskrivelse


Gennem en vinter fortæller Anton om livet før og efter en vens selvmord. Døden kommer tæt på hans og vennernes verden, men sproget til at tale om det svære, er det vanskeligt at finde frem til.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 16. feb. 2018

Delvis selvbiografisk roman om en vinter i en gruppe unge menneskers liv. De rystes alle, da en af dem begår selvmord og efterlader resten chokerede, og uden et sprog til at tale om døden. Kan læses af romanlæserne med hang til en melankolsk stemme.

Fra november til marts følger vi hovedpersonen Anton og hans fire venner. Wiliam, der er selvmordstruet, Emilie, der drømmer om eventyret på havet, Johannes, der lever cafélivet i byen og Lily, der sammen med Anton finder William død. I jegform fortæller Anton nøgternt om livet før og efter selvmordet. Forfatter Anton Willemann er uddannet journalist og debuterer med denne roman.

I bogen er en distancerende stemning af melankoli, hvor personerne kæmper for at være i kontakt med sig selv og deres omverden. Der bliver ikke sat mange ord på sorgen, tabet og savnet. I stedet for bliver de manglende ord om døden erstattet af sansninger om dagligdagen, der gør alt for at holde døden på afstand. De små korte sætninger gør bogen nem at læse, men folder ikke alle personer ud i detaljer.

Selvmord af Édouard Levé er en mere overbevisende bog, som beskriver selvmordet og døden.


Weekendavisen

d. 2. mar. 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 2. mar. 2018