Bøger / faglitteratur

Rav : fra strand til smykke
Bernstein (flere sprog)


Beskrivelse


Gode råd til hvordan og hvornår man finder rav på stranden, om bearbejdning og slibning af ravet samt opskrifter på at lave ravsmykker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2013

af

af

Kirsten Emdal

d. 12. aug. 2013

Bogen henvender sig primært til ravsamlere og turister i områder med mulighed for ravfund.

Forfatteren - med forretning i Sæby - har mange års erfaring som ravsliber. Bogen enkle tekst er gengivet både på dansk og tysk og ledsaget af flotte og instruktive farvefotos. Bogen er en guide til dem, som gerne vil lære at finde rav. Hvor, hvornår og hvordan gør man det bedst med hensyn til vejr, tidevand og tidspunktet på dagen/året. Ligeledes beskrives, hvordan man lærer at finde ud af, at det virkelig er rav, som man har fundet. Når man så har fundet sit rav, beskriver bogens anden halvdel, hvordan man selv kan lave sine egne ravsmykker med forholdsvis små virkemidler. Det beskrives meget udførligt. For gør-det-selv-manden m/k ser det ud til at være forholdsvist simpelt med det rette værktøj.

Forfatteren har tidligere udgivet bøger om stenslibning, sølvarbejde og rav. Nærværende bog er rent faktisk en ny udgave af hans tidligere udgivelse fra 2004 med samme navn. Forskellen er, at den nye bog også har tekst på tysk og fremstår med lidt større og flottere fotos. Hans bog Rav : fra harpiks til smykke, 1986 har en mere udførlig tekst, så den kan stadig benyttes til den virkelig rav-interesserede. Derudover finder der flere bøger om emnet af ældre dato. Ravets historie beskrives stadig bedst i Jørgen Jensens bog Rav : Nordens guld (rev. udg. 2000).

Bogen tilfører ikke emnet noget nyt, men den fremtræder meget flot og indbydende. Kan købes både af børne- og voksenbiblioteker.