Bøger / skønlitteratur / roman

Ravenscars arvinger


Beskrivelse


Året er 1918, og Edward Deravenel står i spidsen for det store handelsfirma og er far til en voksende børneflok. Der er en ny fred i verden, og alt tegner lyst, da familiejalousi og dramatiske hændelser ændrer alt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2008

af

af

Beth Høst

d. 19. dec. 2008

Romanen her er tænkt til de mange, som holder af en god underholdningshistorie med de rette doser af slægtsfejder, overklasse, glamour og kærlighed. Og så til forfatterens mange fans naturligvis.

Dette er bind 2 i en trilogi, bind 1 er Ravenscar dynastiet, 2008, der startede med hovedfiguren, Edward som ung mand og sluttede, da han var på sin karrieres højde som leder af firmaet Deravenel. Bradford har i sin historie om en slægts storhed og fald baseret handlingens start på en dramatisk periode i britisk historie, nemlig kampen om tronen mellem Huset Lancaster og Huset York 1455-1487. Hun har også brugt de samme fornavne fx Edward og Richard, og der kæmpes ikke om rigets trone, men herredømmet i et handelsfirma. Omhu med de historiske spor har måske taget ressourcer fra arbejdet med at give figurerne nuancer og den nutidige handling logik. Måske det kræver en britisk/historisk interesseret læser for at fanges af plottet, som jo ikke kan overraske, men højst skærpe nysgerrigheden efter, hvordan det næste konstrueres. 3. binds hovedfigur bliver jo en Elizabeth. Eneste kulisser er glamourbeskrivelser.

Bradfords mest solide produkt, serien om forretningskvinden Emma Harte, er den naturlige sammenligning her, men denne når ikke den første series underholdningskvalitet.

Det er desværre i den nederste ende af skalaen, at denne roman kan anbringes i Bradfords store produktion.