Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ravmedaljonen


Beskrivelse


Fantasy. Pigen Svava bliver som lille fundet på stranden i vandkanten. Ingen ved, hvor hun kommer fra og hvordan, hun er havnet der. Om halsen har hun en medaljon, der tilsyneladende er magisk. De, der prøver at tage den fra hende, mister øjeblikkeligt bevidstheden.

EmneordAnmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 25. sep. 2015

To bøger i en ny spændende serie for alle børn fra 10-13 år. Læs om pigen Svava, der bliver fundet på en strand med en magisk medaljon om halsen.

Som ganske lille bliver pigen Svava fundet i strandkanten. Hvordan hun er endt der, og hvorfor hun er i live, kan ingen forstå. Om halsen har Svava en mystisk medaljon, og da en af de lokale kvinder forsøger at tage den, besvimer kvinden øjeblikkeligt og vågner først efter længere tid. Derfor tror folk i byen, at Svava er en farlig heks. Svava kan kun stole på Marta, der har taget hende til sig som plejedatter og på Elmon, skibsbyggerens søn. Selvom troldmanden fra den nærmeste store by har sagt god for Svava, mistænker de fleste i landsbyen stadig Svava for at være heks. Men så kommer Svava i forbindelse med den kendte opdagelsesrejsende, Doktor Marin, og hendes liv ændres drastisk.

Det er en meget spændende og flot fortalt historie. Svava er en spændende og sympatisk figur, som man hurtigt kommer til at holde af. Man får et fint indblik i Svavas tanker og følelser. Spændingen og mystikken er stigende hele vejen. Det er spændende at følge Svava i jagten på sandheden om hendes fortid og forsvundne far.

Her anbefales Cæcilie Lassens serie "Piratpigen Mary Read". Forklædt som dreng får den 12-årige pige, Mary Read hyre på et sørøverskib. Hun er også en modig og selvstændig pige, der lever livet farligt. Den er dog ikke en fantasybog, men bygger på virkelige begivenheder.


Weekendavisen

d. 23. okt. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. okt. 2015