Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ravnedrengene


Beskrivelse


Fantasy. Blues synske familie har altid advaret hende, hvis hun kysser sin store kærlighed, så vil han dø. Derfor har Blue besluttet sig for aldrig at blive forelsket. Men hvad sker der, når hun møder fire af de berygtede ravnedrenge?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 22. sep. 2017

Blues synske familie har altid advaret hende om, at hun en dag vil slå sin store kærlighed ihjel. Hvis hun kysser ham. Derfor har hun besluttet sig for aldrig at blive forelsket. Hvad sker der når hun møder fire af de berygtede ravnedrenge? Til læsere af fantasy og YA.

Den 16-årige Blue Sargent har som den eneste i sin familie ikke clairvoyante evner. Hun har til gengæld levet hele sit liv med de øvrige familiemedlemmers spådomme. Deriblandt en om at hun vil komme til at slå sit livs kærlighed ihjel, hvis hun kysser ham. Det har hun besluttet at undgå ved simpelthen at undgå drenge og undlade at blive forelsket. En plan der holder nogenlunde, indtil hun først møder ånden af en teenagedreng, Gansey, der snart skal dø. Ganske kort efter møder hun den levende Gansey, der er uvidende om sin egen skæbne, og hans venner. Og bliver forelsket. Gansey går på privatskolen Aglionby, en skole for rige og priviligerede studerende, en ravnedreng. Blue ved af erfaring at Ravnedrenge betyder ballade, alligevel hjælper hun dem i deres søgen på gammel og mystisk magi.

Velskrevet og fængende fantasy, hvor vi både følger pigen Blue og de fire ravnedrenge Gansey, Adam, Ronan og Noah. Deres historier fortælles først seperat sideløbende, men flettes hurtigt sammen og udvikler sig til en hæsblæsende historie om jagten på magi og overnaturlige kræfter. Ravnedrengene er oversat fra engelsk og første bog i serien "The raven cycle".

Minder om både om serien "Ønskekræmmerens datter" af Laini Taylor, hvor IldenglenHarry Potter og De Vises StenOdinsbarn er første bog, om Harry Potter af J. k Rowling, hvor Harry Potter og De Vises Sten er første bog og om Siri Pettersens bøger Ravneringene, hvor Odinsbarn er første bog. Alle har hovedpersoner der på en eller anden måde skiller sig ud og er anderledes og der er magi involveret på forskellige måderMinder om både om serien "Ønskekræmmerens datter" af Laini Taylor, hvor Ildenglen er første bog, om Harry Potter af J. k Rowling, hvor er første bog og om Siri Pettersens bøger Ravneringene, hvor Odinsbarn er første bog. Alle har hovedpersoner der på en eller anden måde skiller sig ud og er anderledes og der er magi involveret på forskellige måderMinder om både om serien "Ønskekræmmerens datter" af Laini Taylor, hvor Ildenglen er første bog, om Harry Potter af J. k Rowling, hvor Harry Potter og De Vises Sten er første bog og om Siri Pettersens bøger Ravneringene, hvor er første bog. Alle har hovedpersoner der på en eller anden måde skiller sig ud og er anderledes og der er magi involveret på forskellige måder.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 25. okt. 2017

Denne hypede fantasyudgivelse er nu endelig udkommet på dansk. Velsmurt og original til fingerspidserne. Årets absolutte must-read. 16-årige Blue Sargents familie og hjem er lidt af en rodebutik, men ...