Bøger / skønlitteratur / roman

Ravneføde


Beskrivelse


Krimi. Et makabert mord på en mandlig bekendt inddrager den tjekkede foredragsholder Karen Kanusdie og hendes veninde Silje i en sag om magt og mord i det københavnske erhvervsliv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 16. apr. 2018

Første bind i ny krimiserie om den tjekkede foredragsholder Karen Kanusdie. Et makabert mord på en mandlig bekendt inddrager Karen Kanusdie og hendes veninde Silje i en sag om magt og mord i det københavnske erhvervsliv. For læsere af danske krimier.

Karen Kanusdie er en succesrig foredragsholder for ledere i erhvervslivet. Hendes nye scoring, Jonas, viser sig at arbejde for den berygtede selskabstømmer Tore Ahlmann, samt at være ven med folketingspolitikeren Mads Kelstrup. Kort efter bliver Jonas myrdet på bestialsk vis, med ravne som mordvåben. Karen og hendes IT-kyndige veninde Silje begynder en efterforskning og krydser spor med den dygtige og gnavne politiinspektør Duncan Mackenzie.

En krimi i den lettere ende. Hovedpersonerne er sympatiske men har ikke meget dybde og skurkene fra samfundets top er virkeligt ondskabsfulde. Der er nogle steder nogle vilkårlige bindestreger i teksten, fx "Dan-mark", og en datter skifter navn fra Freja til Fiona, men det er ikke noget som forstyrrer handlingen. Forsiden signalerer gys og gru i et større omfang end bogen leverer, men krimien fungerer på sine egne præmisser som let underholdning.

Ravneføde ligger på niveau med danske krimier som Den PermanenteForklædt til mord og Forklædt til mordRavneføde ligger på niveau med danske krimier som Den Permanente og .