Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ravnenes hvisken. Bog 1


Beskrivelse


Den 17-årige Anne får et drømmeagtigt syn, hvor hun oplever et gammelt bestialsk mord på en ung rødhåret pige, i hvis ryg morderen har skåret et runetegn. Snart florerer en serie af voldsomme mord på egnen. Alle ofrene er rødhårede piger, og på dem alle er det mystiske runetegn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 23. maj 2016

Første bind i en ny og meget spændende fantasy-trilogi for 14-årige og opefter - også for voksne. I denne bog er fantasy, nordisk mytologi og krimi forenet på den mest fascinerende måde.

Malene Sølvsten debuterer med denne fantasybog, der udspilles i Nordjylland. Den 17-årige Anne genoplever fortiden og ser et gammelt og brutalt mord på en ung rødhåret pige. Morderen har desuden skåret et runetegn i pigens ryg. Snart begynder en stribe af mord på rødhårede piger på egnen, og runetegnet er ridset i dem alle. Ane er lige startet i gymnasiet, og nu opdager hun, at hun er omgivet af nye venner med mystiske kræfter, der har forbindelse til de gamle nordiske guder.

Anne er en meget spændende hovedperson med en helt speciel baggrund. Bogen er utroligt velskrevet og fængende. Det er en spændende og vellykket ide at lade fantasygenren og krimigenren møde hinanden i et drama, hvor Jordens skæbne er på spil. Samspillet og intrigerne mellem de mange personer er glimrende og medrivende skildret. Man fornemmer også det store researcharbejde, der må ligge bag skildringen af den nordiske gudeverden. Et imponerende og ambitiøst fantasyværk!.

Sidsel Katrine Slej har skrevet fantasyserien "Sanddrømmeren, hvor 1. bind er . Den handler om pigen Frea, der bliver overført fra vor moderne tidsalder til Valhalla, hvor hun kommer til at spille en rolle blandt guder og jætter.


Weekendavisen

d. 4. aug. 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 4. aug. 2017