Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ravnens skrig


Beskrivelse


Fantasy. Vil det lykkes Ask at finde tilstrækkeligt rav til Kong Arild, så kongen vil frigive hans søster Li?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 10. nov. 2010

De tre første bøger i en ny spændende og letlæst fantasy-serie, Ravets børn til læsetræning og fritidslæsning fra slutningen af 2. kl. (ca. 8. år).

Ask og hans søster Li kommer fra Ravfolket, som samler rav ind til Kong Arild. Familien er faldet i unåde hos kongen. Børnenes far er forsvundet, Li skal bo på kongsgården, og den nye dronning tager offerkæden og skålen fra deres mor, som plejer at bære ravet som offergave ned til mosen. Kongen truer dem til at finde mere rav. Ellers skal de dø. Ask og Li flygter ud i mosen, hvor de får lov til at bo hos de fredløse. De tre første bøger i serien slutter dramatisk med at Ask og en fredløs pige, Tha bliver fanget af fremmede mænd, så der er lagt op til en spændende fortsættelse. Bøgerne er skrevet i et letlæseligt sprog uden alt for svære ord og forholdsvis korte sætninger. Layoutet er meget indbydende. Der er virkelig kælet for detaljerne med fængende forsider og fx et kort over bogens lokaliteter på bagsiden af bøgernes omslag. Bøgerne er gennemillustreret, og teksten og de flotte farverige illustrationer spiller fornemt sammen. Eneste anke er, at teksten på nogle få sider står på mørk baggrund, hvilket kan hæmme læsningen. Seriens tema og problematikker antydes i hver bog, men bøgerne skal helst læses i rækkefølge. Forfatteren har skrevet flere børnebøger, bl.a. Den oprindelige Rose fra Witch-serien.

Der findes en del fantasy-bøger til målgruppen. Denne adskiller sig ved at bygge på fakta omkring rav og ravets hellige betydning.

De første tre bøger i en letlæst og spændende fantasy-serie for indskolingsbørn er virkelig lovende. Bøgerne har et sublimt layout, som vil tiltale målgruppen.