Bøger / faglitteratur til børn

Real Madrid C.F.


Beskrivelse


Om den spanske fodboldklub Real Madrid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 21. apr. 2020

Når læsningen er kommet godt i gang for de 7-9-årige, er her tre gode fodboldbøger om tre store europæiske fodboldklubber.

I bogen om "FC Barcelona" beskrives klubbens spændende historie og dens specielle spillestil tiki-taka, og de store stjerner gennem tiden, Michael Laudrup, Johan Cruyff og Messi, omtales. Fansene ejer klubben, og på hjemmebanen Camp Nou er der plads til næsten 100.000 tilskuere. "Real Madrid C.F." er Spaniens største fodboldklub med flest vundne mesterskaber i Europa. Når FC Barcelona og Real Madrid mødes i den spanske liga kaldes kampen for El Clasico. Et afsnit beskriver klubbens bedste spiller i nyere tid, Ronaldo. I "Juventus F.C." omtales Agnelli-familien, som ejer det meste af Juventus og flere bilmærker som Fiat og Ferrari. De hvid-sorte, som Juventus kaldes grundet deres sort-hvide kamptrøje, er den klub, der har vundet flest italienske mesterskaber. Et afsnit fortæller om, at der i 2006 blev snydt i italiensk fodbold, og at Juventus' direktør var med til det. Juventus blev rykket ned i serie B.

Bøgerne giver gode, relevante informationer om de tre forskellige klubber. Teksterne er respektfulde overfor de unge læsere ved at formulere sig i korte overskuelige sætninger. Bøgerne er rige på fremragende action-fyldte farvefotos, der i den grad appellerer til fodboldinteresserede.

Bøgerne kan relateres til Lionel Andrés MessiGareth BalePaul Pogba, Gareth Bale og Paul PogbaBøgerne kan relateres til Lionel Andrés Messi, og Paul PogbaBøgerne kan relateres til Lionel Andrés Messi, Gareth Bale og .