Bøger / skønlitteratur / undervisningsmaterialer

Realismer - modernismer


Beskrivelse


Samling af noveller og digte der dækker centrale dele af det litterære stofområde, med tekster der strækker sig fra Edgar Allan Poe til Mette Moestrup, og med indledning om begreberne realisme og modernisme, deres historie, forankring og indbyrdes forhold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2010

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 8. juni 2010

Flot fagbog til litteraturfag på gymnasieniveau. Men også mange undervisere og almindeligt litteraturinteresserede kan få glæde af bogen, som afklarer og udfolder to store ismer.

Som titlen siger, arbejder bogen med en udvidet forståelse af realisme og modernisme: Den afgrænser og forklarer, hvad de to ismer dækker over, både hver især og set i forhold til hinanden. Men samtidig får den udfoldet begge begreber, så man forstår dem som strømninger, ikke bare som etiketter på perioder. Indledningskapitlet (ca. 25 sider) giver det nødvendige overblik. Dernæst kommer antologidelen med 62 tekster af danske og udenlandske forfattere, lige fra Poe og Pontoppidan til Ejersbo og Aidt. Som afslutning får vi et kapitel om realisme og modernisme i billedkunst og fotografi. Bogen er gavmildt forsynet med arbejdsspørgsmål, ordforklaringer og - det allerbedste - en række gengivelser af billedkunst, som støtter forståelsen. Det er en glimrende, pædagogisk og appetitvækkende bog i godt layout, selvfølgelig fortrinsvis til undervisning, men den kan sagtens bruges til selvstudier eller af almindeligt litteraturinteresserede. De to forfattere underviser i litteratur på VUC og universitet, og de har begge udgivet en del faglitteratur inden for deres område.

Der er ikke andet, der dækket emnet på samme niveau for denne målgruppe.

Velkommen og meget anvendelig fagbog på gymnasieniveau om to store ismer i litteraturhistorien, nemlig realisme og modernisme.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 17 (2010)

af

af

Niels Martinov

Årg. 93, nr. 17 (2010)Informationer og udgaver