Bøger / skønlitteratur / roman

Rebellerne


Beskrivelse


Roman fra efterkrigstidens Odense, der bl.a. følger kærlighedsdramaet mellem en sabotørs datter og sønnen af en såkaldt tyskertøs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. sep. 2017

Dramatisk roman fra efterkrigstidens Danmark, hvor en spirende kærlighed mellem en sabotørs datter og sønnen af det man med et grimt ord kalder en "tyskertøs", har svære og måske umulige kår. For dig som søger en historisk roman, der foregår i Danmark.

Vi befinder os i Odense i 1950'erne efter krigen, hvor nogle var kollaboratører og andre sabotører. I byen er der en afdeling af Danmarks Kommunistiske Ungdom (DKU). Blandt de aktive er en ung mand og en ung kvinde. Den unge kvindes far var aktiv sabotør under krigen og kæmpede mod tyskerne under besættelsen. Den unge mands mor blev udskældt, som det vi eftertiden kender som en tyskertøs. Jørgen Lindgreen fortæller i en pressemeddelelse, at han oprindelig skrev denne roman i 1965-66, og selv udgav den, men at bogen nu i 2017 finder sin endelige form. Han fortæller også: "at romanen tager udgangspunkt i begivenheder han selv var en meget væsentlig del af..." Jørgen Lindgreen (f. 1936) har skrevet flere historiske romaner fx fra vikingetiden Sune, fyrstesøn og oprører.

Interessant og vellykket roman om Danmark i efterkrigstiden med et godt tidsbillede af et land, der vågner efter en lang besættelse.

Oprindeligt udgivet i 1967, men nu bearbejdet i 2017. Romanen er en forløber for Sabotørens datterDet usagte. En anden ny roman fra efterkrigstidens Danmark er fx Det usagteOprindeligt udgivet i 1967, men nu bearbejdet i 2017. Romanen er en forløber for Sabotørens datter. En anden ny roman fra efterkrigstidens Danmark er fx .