Bøger / faglitteratur

Reformation : taler fra Vartov


Beskrivelse


Seks talere har i hver sin årlige reformationstale forholdt sig til Luther, Grundtvig og vores egen nutid. Talerne er optrykt sammen med seks taler af Grundtvig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 14. dec. 2017

Tankevækkende bog med nye og gamle reformationstaler fra Vartov, der markerer 500-året for reformationens begyndelse. For læsere med interesse for reformationen, og hvad den kan sige os i et grundtvigiansk samt nutidigt perspektiv.

I årene frem til 500-året for reformationen i 2017 har seks talere fået til opgave at forholde sig til reformationen og Luther, samt Grundtvigs fortolkninger af Luthers tanker og sætte dem i perspektiv til vores nutid. Talerne er siden 2012 holdt i Vartov i København, hvor Grundtvig i sin tid var præst og selv i en årrække holdt reformationstaler. De seks taler samt seks af Grundtvigs reformationstaler udgør denne bog.

Interessant og tankevækkende lille bog med fokus på reformationens væsen som en stadig bevægelse, der er langsom som alt liv. Bidragsyderne kommer rundt om mange emner lige fra frihedens væsen og identitetsslaveri til feminisme, filosofi og sangens betydning, alt sammen med udgangspunkt i Grundtvigs reformationstaler med fokus på Luther fra 1800-tallet.

På afstandNye prædikener er en anden nyere bog med fokus på Luther og Grundtvigs ideer og værdier, desuden kan Nye prædikener af Niels Grønkjær, som er redaktør på "Reformation - taler fra Vartov", også nævnes som en bog af samme genrePå afstand er en anden nyere bog med fokus på Luther og Grundtvigs ideer og værdier, desuden kan af Niels Grønkjær, som er redaktør på "Reformation - taler fra Vartov", også nævnes som en bog af samme genre.


Kristeligt dagblad

d. 21. nov. 2017

af

af

Doris Ottesen

d. 21. nov. 2017Informationer og udgaver