Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Reformationen


Beskrivelse


Opgaver på www. fagliglaesing.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 25. nov. 2013

Fin og overskuelig fagbog om reformationen i Europa, primært for aldersgruppen 8-12 år. Særlig velegnet til emnearbejder om kristendomskundskab og historie.

I 11 afsnit berettes den vigtige historie om kristendommens splittelse i 1500-tallets Europa både som kirkelige modsætninger og politisk magtkamp. Hovedtræk af skillelinjerne mellem katolicisme og protestantisme beskrives og forklares samtidig med, at hovedfigurerne i reformationskampen tegnes, selvfølgelig med en hovedvægt lagt på Martin Luther. Endelig beskrives kirkeudviklingen i Danmark selvstændigt. Det komplicerede stof forklares kortfattet og enkelt, og seriens sædvanlige enkle og overskuelige layout, uden støjende effekter, bidrager til klarhed og overblik. Endelig skal de kraftfulde illustrationer nævnes, især de mange storslåede og detaljerige malerier, som bidrager til levendegørelse, tidsoplevelse og atmosfære.

Der findes en hel del materiale om reformationen og om Martin Luther - også for aldersklassen mellem 8 og 12 år. Eksempelvis kan nævnes Sara Brandhøj Sørensens udmærkede: Martin Luther fra Tjek på historien-serien samt diverse verdens- og Europahistorier for børn. Men den her anmeldte er klart det bredeste og mest enkle "overbliksmateriale" for modtagergruppen.

Sober, grundig og ganske enkel historiefagbog om et af de helt centrale knudepunkter i historien. Klar tekst, livfulde illustrationer og god, blandet inddragelse af historiske personligheder, kirkehistorie og magtpolitik.