Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Reformationen : Martin Luther og Katharina von Bora


Beskrivelse


Om Martin Luther (1483-1546) og Katharina von Boras (1499-1552) baggrund og opvækst og om deres ægteskab. Endvidere om reformationen og Martin Luthers betydning for tysk og skandinavisk kirkehistorie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 21. mar. 2014

Bogen henvender sig til folkeskolens ældste klasser, studerende og til alle med historisk interesse for reformationen og dens betydning i blandt andet Danmark, samt til alle med interesse for personen Martin Luther og Katharina von Bora.

Hjørdi Winther Christensen er underviser og bladredaktør og medforfatter til Ordsprog og vendinger på 4 sprog. Hvad hendes baggrund er for at skrive om Luther og reformationen, meddeles ikke, men hendes fremstilling virker historisk plausibel, selvom man kan tvivle lidt på, at nogen i dag ved noget om, hvad fx Katharinas far gik og spekulerede på om sin datters fremtid i starten af 1500-tallet. Men det er netop den fortællemæssig frihed, der bringer liv i fremstillingen. Vi får historierne om både Luthers og Katharinas baggrund og opvækst. Historien kulminerer 31. oktober 1517, hvor Luther opslår sine 95 teser om den katolske tro med særlig kritik af afladshandelen. Han fik som bekendt stor historisk og kirkelig betydning i blandt andet Tyskland og Skandinavien. Vi hører også om de dramatiske begivenheder omkring befrielsen af 12 nonner fra cistercienserklosteret, heriblandt Katharina, som han giftede sig med. Bogen har mange illustrationer, sprog og historie flyder let. God, overskuelig referenceliste.

Martin Luther, 2012 og Ansgar og Martin Luther, 2009 er andre bud på bøger om samme emne og til nogenlunde samme målgruppe.

En for de fleste udtømmende og letlæst fremstilling om reformationen og Martin Luthers liv og betydning.