Bøger / faglitteratur

Regn den ud! : hvordan du effektivt lærer dit barn matematik : løsningen er nemmere, end du tror


Beskrivelse


Bogen gennemgår, hvad børn og unge typisk har det svært med i grundskolens matematikpensum og beskriver metoder og øvelser der kan bruges hvis man som forælder vil hjælpe sit barn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 18. apr. 2018

Fagbog til forældre, som ønsker at hjælpe deres børn med matematik. Grundlæggende begreber forklares som en forudsætning for at mestre matematik. Bogen kan bruges gennem hele folkeskolen med fx regnearter, brøker, geometri og algebra.

Bogen indledes med præsentation af forfatterne. De er henholdsvis matematiksinke og matematikduks, og de fortæller historier om, hvordan de selv har oplevet matematik. Første del af bogen er "Løsningen". Her forklares at matematik er et byggefag: grundmuren skal være i orden, før man kan tilføje lag. Manglende begrebsforståelse er største grund til problemer. Anden del er "Undervisningen" med kapitlerne 0 til 9. Starter med tips til undervisningen og gennemgang af metoden, som består af fire trin og kaldes BU-modellen. Kapitel 0 er gennemgang af 23 grundlæggende begreber. Kapitel 1-7 er matematiske emner, som mange har det svært med. Kapitel 8 er årsager bag problemerne. Kapitel 9 er oversigt over etymologi: ord- og tegnforklaring. Gennem hele bogen er der fakta-bokse, eksempler, tips og øvelser imellem teksten.

Bogen er meget grundig med en gennemgang af alle tænkelige måder at bruge matematik på. Den er tætskrevet, men eksemplerne gør det mere forståeligt.

Lignende hjælp kan fås i Hjælp dit barn med matematik gennem grundskolen og gymnasietForældrematematikDu kan regne med dit barn og Forældrematematik som begge er visuelle. Denne bog ligner Du kan regne med dit barn med meget tekstforklaringLignende hjælp kan fås i Hjælp dit barn med matematik gennem grundskolen og gymnasiet og som begge er visuelle. Denne bog ligner Du kan regne med dit barn med meget tekstforklaringLignende hjælp kan fås i Hjælp dit barn med matematik gennem grundskolen og gymnasiet og Forældrematematik som begge er visuelle. Denne bog ligner med meget tekstforklaring.